Szakítás pszichológia

Friss topikok

Linkblog

Túlélni a szakítást és visszaszerezni a volt kedvest

2012.09.10. 17:00 | xblogger | Szólj hozzá!

Hiábavalóság és kiúttalanság vesz körül mindenhonnan, akár merre fordulsz. Talán futnál, szaladnál előle, amíg a lábad bírja, de hamar rájössz, hogy ez elől nem lehet elmenekülni, ez belőled fakad. Ez a hatalmas hiányérzet és szomorúság mind a te terhed, ezt most neked kell viselned és neked is kell magadat felszabadítani alóla.

Az életben minden fájdalom azért van, hogy túléld és tanulj belőle, erősebbé tegyen. Ezt a szakítást is túl kell élned, helyre kell tenned magadban a dolgokat.

Tudom elkeserítő és tudom, milyen nagyszerű és könnyű lenne csupán bekapni egy pirulát és jobban lenni vagy visszapörgetni az időt, de ezekre nincs lehetőséged és különben sem oldanának meg semmit.

Sokan gondolkoznak úgy, hogy „bárcsak visszamehetnék az időben és akkor ezt meg azt másképp csináltam volna”, „vagy akkor nem ezt vagy azt mondtam volna”, „vagy akkor jobban felügyelhettem volna rá, hogy mit csinál”, csak ám ezzel az a baj, hogy egy nagy baromság az egész. Ha ilyeneken eszed magad, akkor felhatalmazlak rá, hogy abbahagyd, mert ha akkor és ott nem, akkor ugyanolyan elven később csesztél volna el valamit, illetve ő tette volna meg ezt vagy azt a dolgot, csak idő kérdése.

Ez már a múlt. Most azt kell megnézni, hogy hol tartasz, és hogy mit tanultál ebből az egészből. Pszichiátriai gyógyszerek egész tömege jött létre pont az olyan emberek számára, akik a fejükben a múltat ezerszer meg ezerszer visszapörgetve az őrületbe kergették magukat, ja és a gyógyszer sz@rt se segít rajtuk (csak így mellékesen, sőt…).

Döntened kell. Több választásod is van. A legkétségbeesettebbek öngyilkosságokat kísérelnek meg, és nekem mondhatják, hogy „jajj te nem érzed azt a fájdalmat, amit én átélek”, erre csak az a válaszom, hogy haver, magadnak csinálod. Ezek az emberek függnek, betegesen függnek. E függőség veszélyessé válhat, bármi iránt is alakul ki, pláne, ha a végén az ember magában akar károkat tenni és az öngyilkosságig is eljut.

Ezeknek az embereknek nem az a fő bajuk, hogy véget ért a párkapcsolatuk, hanem, hogy önállóan életképtelenek. Teljesen függ a boldogságuk a másik embertől és létezésüket is megkérdőjelezik, ha úgy érzik, nem szeretik őket.

Ez most nem az ítélkezésről szól, még mielőtt felháborodnál. Minden ember cselekedetének oka van és senki sem tudhatja, hogy a másik konkrétan miken ment keresztül és milyen érzelmi "csomagot" duzzasztott magában. Én azt akarom, hogy rájöjj, A DÖNTÉST TE HOZOD MEG, te választod az utad, bármennyire is ellenkezel és bármennyire is hihetetlennek tűnik, hogy BÁRMIT ELÉRHETSZ.

Dönthetsz úgy is, hogy érzelmeid helyes kezelésével felépülsz pár hét alatt, majd hónapok múltán, amikor teljesen visszazökkentél a normál kerékvágásba, megpróbálsz új párkapcsolatot teremteni magadnak, de csak ha igazán ezt akarod.

Addig is kell találnod valamit, ami leköt, valamit, amibe beleölheted a gondolataidat, amivel rendszeresen foglalkozol a szabadidődben. Ha épp nem vagy hulla fáradt, akkor vedd magad körül emberekkel, lehetnek ők a családod vagy a barátaid. Lényeg, hogy legyen egy új szál az életedbe, tudod az univerzum nem szereti a „lyukakat”, fordítsd a fókuszod egy új dolog felé.

Viszont előfordulhat az is, hogy exednél érdemesebb embert nem igazán találsz és a szakítás utáni időben, a kapcsolatotokat átgondolva rájössz, hogy fel tudnál vele építeni valami még jobbat. Ekkor lehet, hogy úgy döntesz, visszaszerzed volt párodat.

Ehhez nagyon alaposan végig kell gondolnod a szakításotok valódi okát, és még a visszahódítási művelet előtt tudnod kell, hogyan fogod megoldani, ha a jövőben hasonló probléma merül fel.

Részletesebb segítséget itt fogsz találni:

A szakítás túléléséhez és volt szerelmed visszaszerzéséhez

(kattints a linkre!)

Címkék: szerelmi bánat szakítás utáni depresszió hogyan éld túl a szakítást túlélni a szakítást szakítás túlélése

Szakítás utáni barátság – tönkreteheti az esélyeidet

2012.06.07. 13:00 | xblogger | 1 komment

Sok minden kavarog a fejedben, ha szakított veled a párod és talán a legerősebb vágyad, hogy magad mellett tudhasd őt. Úgy gondolod, ha szakított veled, de még beszélgettek, még keresi a társaságodat, akkor nem lehet olyan nagy baj. Vagy ha mégis úgy gondolod komoly szándékoktól vezérelve szakított veled, akkor meg azért jó ha egymás közelében maradtok és tartjátok a baráti kapcsolatot, hogy legyen neki esélye, ha újra kezdeményezni szeretne nálad valamit…

Az az igazság, hogy ezek a feltevések legtöbb esetben megbuknak. Igen, a szakítás minden esetben, komplikált, bonyolult és egyedi stb. stb. De ha volt egy párkapcsolati problémátok, amit nem tudtatok (nem is próbáltatok, vagy személyiségetekből adódóan) nem sikerült megoldani, akkor nagyon kicsi az esélye, hogy barátként maradva, újra beléd szeret, elönti a vágy és újra kezdeményez nálad.

De miért van ez így?           

Egyrészt a megszokás miatt. Megtanulta, hogy te milyen vagy. Ami persze nem az igazságot fedi le, mert minden ember minden pillanatban változik és a reakcióink is nagyban attól függenek, hogy a másik ember mit vált ki belőlünk. A lényeg, hogy a sokszor elismételt, lejátszott „szalag” után már tudja, mire számíthat. Tudatos vagy tudatalatti beskatujázásod megtörtént. (Tudom, hogy ez nem oké és hogy nem így kellene lennie, de sajnos így történt, mert különben nem szakított volna veled, hanem dolgoznátok a kapcsolatotokon.)

Másrészt pedig az általa kimondott szakítás okozta bűntudat (már ha van ilyen) enyhülése történik meg, ha továbbra is találkozgattok, beszélgettek, spanoltok egymással, illetve így szépen lassan „leszoktatja magát rólad”. Azaz el tud felejteni, mint párját, hiszen szeretetteljes személyed, akivel olyan szívesen tölti az idejét, nem veszik el! Áá, dehogy veszik el! Hiszen mindig elérhető vagy, mindig ott vagy vele és beszélgettek, ha hiányzol neki… Csakhogy ezzel valóban azt éred el, hogy nem akar majd tőled semmit. Hiszen mindig limit nélküli hozzádférése lesz (mert te ugye reménykedsz titkon, hogy háátha kezdeményez) ő meg örül, hogy túlteheti magát a bűntudaton és a kapcsolaton, hisz barátok vagytok és nincs is semmi gond!

Szerintem kezded már látni, hogy itt magad alatt vágod a fát.

Ok, de akkor mit is kellene csinálnod?

Legyél elérhetetlen. Ilyen „egyszerű”. Igen, kimondva ilyen egyszerű, érzelmileg átélve pedig egy kegyetlen, keszekusza harctér, amin át kell valahogy verekened magad, tudom.

De azért, még nézzük meg kicsit közelebbről, hogy mégis mit takar ez az elérhetetlenség.

Hát semmiképpen sem bunkón lerázó flegmaságot.

Először tisztáznod kell vele, ha lehet szóban, hogy te nem vagy benne ebben a barátság dologban. Ha szüksége van rád, akkor párkapcsolaton belül megpróbálhatjátok helyrehozni a dolgokat. Ha nem akar tőled ilyen téren semmit, akkor haverkodásnak sincs helye.

A tiszteletteljességed meg kell, hogy maradjon, ugyanúgy mint a méltóságod (amit sorstársaid jelen helyzetben 99%-ban elveszítenek…). Ha muszáj látnod őt nap mint nap, munkahely, iskola stb. okokból kifolyólag (és nem érzelmektől vezérelve!!!), akkor szépen köszönsz, de ennyi.

Most őszintén, te is érzed, hogy mi az a határ, amikor csak haverkodni akar veled szánalomból vagy tejesen nyilvánvalóan azt szeretné (kimondja/leírja), hogy kezdjétek újra. A többi csak a te képzelgésed, reménykedésed. Ezt mindenki érti/érzi csak próbálja magának egyedül vagy mások által bemagyarázni, hogy itt esetleg több van.

Nehezebb a dolgod, ha állandóan keres és írogat neked és kicsit másként kell viselkedned ebben az esetben attól függően, hogy nő vagy, vagy férfi. Bizonyos kérdéseit, kéréseit nyilván nem hagyhatod megválaszolatlanul, vagy intézheted el annyival, hogy kinyomod a telefont.

Ha már kezded érezni, hogy pontosan mit kell tenned, örülök neki.

Ha viszont még mindig kissé tanácstalan vagy, ez az ingyenes segítség a hasznodra lesz:

Ex visszahódítás – Hatékony stratégiával

 

 

 

Címkék: szakítás után szakítás pszichológia ex visszaszerzés párkapcsolat pszichológia

Birkózz meg a szakítással - használd sikeresen a párkapcsolati pszichológiát

2012.04.20. 13:00 | xblogger | Szólj hozzá!

El szeretném mondani neked, hogy hogyan használd sikeresen a
párkapcsolati pszichológiát nem csak a szakítással való megbirkózás
során, hanem az exed visszaszerzésénél is.

Ugyanazok az elvek vonatkoznak egy meglévő kapcsolatra, mint amelynek megerősítésre van szüksége.Tulajdonképen, meg kell tanulnunk felismerni milyen romboló vagy sérelmet okozó viselkedésformák tehetik tönkre a kapcsolatot, és hogy a jó öreg kompromisszumok milyen fontos alapvető értéket képviselnek.

Így működik a politika, de ugyanez igaz a párkapcsolatokra is, sőt, itt lehet, hogy még igazabb. A nők és a férfiak elég különböző módon kommunikálnak arról, hogy mit akarnak
és mire van szükségük.

A tettek erősebben beszélnek a szavaknál és különösen igaz ez a férfiakra. Ha egy nő folyton szekálja a partnerét a különböző hiányosságai, problémái és negatív viselkedései miatt, akkor akár a fejét is verhetné a falba. Azok a negatív viselkedések több mint valószínű, hogy így meg fognak kétszereződni.

A nőknek meg kellene tanulniuk egy pszichológiaibb megközelítés és az egyszerűbb módját, hogy figyelmen kívül hagyjanak bizonyos dolgokat, hogy elkerüljék a belőle származó veszekedéseket.Ha a nők állandóan nyomorultnak érzik magukat és izgatottnak vagy dühösnek, akkor a férfit egyre távolabb taszítják maguktól, és a végén teljesen eltávolodnak egymástól.

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy söpörjük a problémákat a szőnyeg alá, de mindig van egy boldog közép út. Ez az egyik ok, amiért sok pár szakít és ötletük sincs, hogyan bírkózzanak meg a problémákkal és a szakítással, mert bizonyos kapcsolatpszichológiai elveket teljesen figyelmen kívül hagynak.

A férfiak pozitívan reagálnak egy vidám nőre és mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy így is tartsák őt. Sok kapcsolat attól függ, hogy a két fél vidám tud e lenni egymás társaságában. Ha egy nő folyton elemez és vitatkozik, akkor igen kicsi remény, hogy a pár, ha arra kerül a sor, megküzd a szakítás nehézségeivel és újból sikeresen összejönnek.

Ha nő vagy, akkor talán nehéznek gondolod azt, hogy állandóan mosolyogj és jó kedvű legyél, de megvan a módja, hogy ez könnyebb legyen számodra. Emlékezz, hogy mindig vannak olyan dolgok, amelyek segítenek neked, hogy nagyszerűen érezd magad, egy új frizura, torna, vásárlás, sütés-főzés stb. Ha ezek a dologok boldoggá tesznek, akkor ezt az érzést add át a partnerednek is.


A legtöbb kapcsolat az egymással megosztott boldog élményeken és tapasztalatokon alapszik. Ezek a dolgok nagyon fontosak az egymáshoz való kötődésben. De ez nem jelenti ám azt, hogyha a nőnek proplémája van akkor azt el kell fojtania. Ekkor van az, hogy a beszélgetés szükséges és fontos, mert miért kéne egy nőnek mindig boldog arcot mutatnia?

Ha férfi vagy, meg kell tanulnod hallgatni és kérdéseket feltenni és kimutatni, hogy aktívan figyelsz. Ha úgy érzed, hogy partnered elhatárolódik tőled, próbálj együtt érezni vele és kezdeményezz egy beszélgetést. Ahhoz, hogy kimutasd a nőnek, hogy te valóban becsülöd őt, elég annyi, hogy leülsz és figyelsz rá.

Hogyan fejlesztheted a hallgatói készségedet? Kapcsolj le bármilyen médiát, mint mobiltelefon, TV vagy laptop. Már mondtam, hogy az emberek jobban szeretik a tetteket, mint a szavakat, ez itt egy jó példa erre. A hallgatás és figyelem megerősíti a kötődést és arra készteti a nőt, hogy úgy érezze szükség van rá és szeretik őt. Ettől a nőnek jobb hangulata lesz és ez jó szolgálatot fog tenni hosszútávon.


Ez megerősítheti a kapcsolatotokat és segíthet legyőzni a szakítást, ha újra együtt szeretnétek lenni.

 

További segítséghez kattints ide:

 A MEGOLDÁS szakítás után

 

3 tipp az összetört szívnek szakítás után


 

· 6 trackback

Címkék: szakítás párkapcsolat pszichológia szakítás szakítás pszichológia

Ex visszahódítás: hogyan szerezd vissza a volt barátnődet - Tipp szakítás után: 5 klasszikus baklövés, amit nem kéne elkövetned!

2010.06.14. 13:00 | xblogger | Szólj hozzá!

Fel kell készülnöd arra, hogy ha tudni akarod, hogyan szerezheted vissza a barátnődet, akkor figyelned kell majd bizonyos hibákra, amelyeket nem szabad elkövetned,amíg az exed nyomában vagy. Ezeket a hibákat szinte minden srác elköveti, még azok is, akik végül visszaszerzik exüket. Szóval, hogy felkészülj erre, tudnod kell miket nem szabad elkövetned, hogy örökre elvágd az esélyeidet nála.

Végtére is, nem lenne gáz tudni, hogy visszakaphattad volna őt, de tettél egy olyan lépést, amely segítségével örökre elvesztetted őt?

Itt van 5 klasszikus hiba, amit ha vissza szeretnéd szerezni az exedet, NEM akarsz elkövetni:

1. Nem adsz elég időt a dolgoknak.

Ez az egyetlen hiba, amit lefogadnék, hogy minden férfi elkövet. A férfiak természetükből adódóan fix dolgokat szeretnének azonnal. Elég sok módja van, hogy a problémákat kezelni tudják. Az egyetlen dolog, ebben a helyzetben, amit észre kell venned, hogy nem te vagy az egyedüli résztvevője ennek a szituációnak. A volt barátnőd is benne van bizony, és neki szüksége van némi időre, hogy kitisztítsa az elméjét és tisztázza az érzéseit.

2. Feltételezed, hogy nem tudod megcsinálni

Na ez az, amikor jönnek a kétségek, és elkezded azt hinni, hogy a barátnőd visszaszerzése reménytelen, és hogy soha nem fog megtörténni.
Ha engedélyezed az elmédnek, hogy ezt gondolja, akkor tényleg állandóan el fogsz akadni. Amikor feltételezed vagy úgy gondolod, hogy egyáltalán nincs esélyed, mit gondolsz, az segíteni fog, hogy a legjobb képességeid szerint cselekedj? Hát egyáltalán nem. Ehelyett végül szabotálni fogod az összes esélyedet arra vonatkozólag, hogy visszaszerezd őt.

3. Túl nagy nyomás alatt tartod a volt barátnődet

Mi történik általában, ha valamit túl nagy nyomásnak teszel ki? Az a valami általában összetörik és az eredmény egyáltalán nem bíztató...
Nos, bár a barátnőd nem egy "dolog" hanem egy nő, ez esetben is ugyanez a dolog fog történni. Ha nagy nyomás alatt tartod, mert azt akarod, hogy gyorsan hozzon döntést mit szeretne, garantálom, hogy végül elutasító lesz a válasza, és elege lesz belőled.

4. Zaklatás


Amikor átléped azt a határt, ami már zaklatásnak minősül, nem csak hogy komplett idióta és bunkó leszel az ő szemében és minden ismerőse szemében is, hanem komoly bajban is vagy. Nézd, ha zaklatod őt, nem fogja úgy érezni, hogy vissza szeretne téged kapni, hanem épp ellenkezőleg, nem fogod a dolgokat jobban átlátni és termékenyebb nézőpontból tekinteni rájuk és elveszted őt örökre. És tudod mit?
Ezért egyedül TE leszel a hibás. Semmiféleképpen ne kövesd el azt a hibát.

5. Figyelmen kívül hagyod azt a tényt, hogy TERVRE van szükséged ahhoz, hogy ex barátnődet visszaszerezd

A legtöbben a büszkeségüket helyezik előtérbe, és azt gondolják, á, nekem nem kell semmiféle terv, hogy visszaszerezzem őt. Igyekeznek mindent egyedül megoldani és végül mindent elrontanak. Te gondolom nem akarsz elveszni az egódban és a büszkeségedben, hogy később majd rájöjj, emiatt vesztetted el őt végleg. Mutatok neked egy igazi tervet, amellyel visszaszerezheted volt barátnődet és a lehetőségeid
keresztül fognak repíteni téged minden akadályon!

Most, hogy tudod, szükséged van egy bevált rendszerre, amely megmutatja neked, hogyan szerezheted vissza a barátnődet,


Kattints ide:itt találsz további segítséget az exed visszaszerzéséhez


Párkapcsolat szakítás után


Szakítás után újra együtt