Szakítás pszichológia

Friss topikok

Linkblog

Túlélni a szakítást és visszaszerezni a volt kedvest

2012.09.10. 17:00 | xblogger | Szólj hozzá!

Hiábavalóság és kiúttalanság vesz körül mindenhonnan, akár merre fordulsz. Talán futnál, szaladnál előle, amíg a lábad bírja, de hamar rájössz, hogy ez elől nem lehet elmenekülni, ez belőled fakad. Ez a hatalmas hiányérzet és szomorúság mind a te terhed, ezt most neked kell viselned és neked is kell magadat felszabadítani alóla.

Az életben minden fájdalom azért van, hogy túléld és tanulj belőle, erősebbé tegyen. Ezt a szakítást is túl kell élned, helyre kell tenned magadban a dolgokat.

Tudom elkeserítő és tudom, milyen nagyszerű és könnyű lenne csupán bekapni egy pirulát és jobban lenni vagy visszapörgetni az időt, de ezekre nincs lehetőséged és különben sem oldanának meg semmit.

Sokan gondolkoznak úgy, hogy „bárcsak visszamehetnék az időben és akkor ezt meg azt másképp csináltam volna”, „vagy akkor nem ezt vagy azt mondtam volna”, „vagy akkor jobban felügyelhettem volna rá, hogy mit csinál”, csak ám ezzel az a baj, hogy egy nagy baromság az egész. Ha ilyeneken eszed magad, akkor felhatalmazlak rá, hogy abbahagyd, mert ha akkor és ott nem, akkor ugyanolyan elven később csesztél volna el valamit, illetve ő tette volna meg ezt vagy azt a dolgot, csak idő kérdése.

Ez már a múlt. Most azt kell megnézni, hogy hol tartasz, és hogy mit tanultál ebből az egészből. Pszichiátriai gyógyszerek egész tömege jött létre pont az olyan emberek számára, akik a fejükben a múltat ezerszer meg ezerszer visszapörgetve az őrületbe kergették magukat, ja és a gyógyszer sz@rt se segít rajtuk (csak így mellékesen, sőt…).

Döntened kell. Több választásod is van. A legkétségbeesettebbek öngyilkosságokat kísérelnek meg, és nekem mondhatják, hogy „jajj te nem érzed azt a fájdalmat, amit én átélek”, erre csak az a válaszom, hogy haver, magadnak csinálod. Ezek az emberek függnek, betegesen függnek. E függőség veszélyessé válhat, bármi iránt is alakul ki, pláne, ha a végén az ember magában akar károkat tenni és az öngyilkosságig is eljut.

Ezeknek az embereknek nem az a fő bajuk, hogy véget ért a párkapcsolatuk, hanem, hogy önállóan életképtelenek. Teljesen függ a boldogságuk a másik embertől és létezésüket is megkérdőjelezik, ha úgy érzik, nem szeretik őket.

Ez most nem az ítélkezésről szól, még mielőtt felháborodnál. Minden ember cselekedetének oka van és senki sem tudhatja, hogy a másik konkrétan miken ment keresztül és milyen érzelmi "csomagot" duzzasztott magában. Én azt akarom, hogy rájöjj, A DÖNTÉST TE HOZOD MEG, te választod az utad, bármennyire is ellenkezel és bármennyire is hihetetlennek tűnik, hogy BÁRMIT ELÉRHETSZ.

Dönthetsz úgy is, hogy érzelmeid helyes kezelésével felépülsz pár hét alatt, majd hónapok múltán, amikor teljesen visszazökkentél a normál kerékvágásba, megpróbálsz új párkapcsolatot teremteni magadnak, de csak ha igazán ezt akarod.

Addig is kell találnod valamit, ami leköt, valamit, amibe beleölheted a gondolataidat, amivel rendszeresen foglalkozol a szabadidődben. Ha épp nem vagy hulla fáradt, akkor vedd magad körül emberekkel, lehetnek ők a családod vagy a barátaid. Lényeg, hogy legyen egy új szál az életedbe, tudod az univerzum nem szereti a „lyukakat”, fordítsd a fókuszod egy új dolog felé.

Viszont előfordulhat az is, hogy exednél érdemesebb embert nem igazán találsz és a szakítás utáni időben, a kapcsolatotokat átgondolva rájössz, hogy fel tudnál vele építeni valami még jobbat. Ekkor lehet, hogy úgy döntesz, visszaszerzed volt párodat.

Ehhez nagyon alaposan végig kell gondolnod a szakításotok valódi okát, és még a visszahódítási művelet előtt tudnod kell, hogyan fogod megoldani, ha a jövőben hasonló probléma merül fel.

Részletesebb segítséget itt fogsz találni:

A szakítás túléléséhez és volt szerelmed visszaszerzéséhez

(kattints a linkre!)

Címkék: szerelmi bánat szakítás utáni depresszió hogyan éld túl a szakítást túlélni a szakítást szakítás túlélése

A bejegyzés trackback címe:

https://pszichologiaszakitas.blog.hu/api/trackback/id/tr194775159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása