Szakítás pszichológia

Friss topikok

Linkblog

Szakítás utáni barátság – tönkreteheti az esélyeidet

2012.06.07. 13:00 | xblogger | 1 komment

Sok minden kavarog a fejedben, ha szakított veled a párod és talán a legerősebb vágyad, hogy magad mellett tudhasd őt. Úgy gondolod, ha szakított veled, de még beszélgettek, még keresi a társaságodat, akkor nem lehet olyan nagy baj. Vagy ha mégis úgy gondolod komoly szándékoktól vezérelve szakított veled, akkor meg azért jó ha egymás közelében maradtok és tartjátok a baráti kapcsolatot, hogy legyen neki esélye, ha újra kezdeményezni szeretne nálad valamit…

Az az igazság, hogy ezek a feltevések legtöbb esetben megbuknak. Igen, a szakítás minden esetben, komplikált, bonyolult és egyedi stb. stb. De ha volt egy párkapcsolati problémátok, amit nem tudtatok (nem is próbáltatok, vagy személyiségetekből adódóan) nem sikerült megoldani, akkor nagyon kicsi az esélye, hogy barátként maradva, újra beléd szeret, elönti a vágy és újra kezdeményez nálad.

De miért van ez így?           

Egyrészt a megszokás miatt. Megtanulta, hogy te milyen vagy. Ami persze nem az igazságot fedi le, mert minden ember minden pillanatban változik és a reakcióink is nagyban attól függenek, hogy a másik ember mit vált ki belőlünk. A lényeg, hogy a sokszor elismételt, lejátszott „szalag” után már tudja, mire számíthat. Tudatos vagy tudatalatti beskatujázásod megtörtént. (Tudom, hogy ez nem oké és hogy nem így kellene lennie, de sajnos így történt, mert különben nem szakított volna veled, hanem dolgoznátok a kapcsolatotokon.)

Másrészt pedig az általa kimondott szakítás okozta bűntudat (már ha van ilyen) enyhülése történik meg, ha továbbra is találkozgattok, beszélgettek, spanoltok egymással, illetve így szépen lassan „leszoktatja magát rólad”. Azaz el tud felejteni, mint párját, hiszen szeretetteljes személyed, akivel olyan szívesen tölti az idejét, nem veszik el! Áá, dehogy veszik el! Hiszen mindig elérhető vagy, mindig ott vagy vele és beszélgettek, ha hiányzol neki… Csakhogy ezzel valóban azt éred el, hogy nem akar majd tőled semmit. Hiszen mindig limit nélküli hozzádférése lesz (mert te ugye reménykedsz titkon, hogy háátha kezdeményez) ő meg örül, hogy túlteheti magát a bűntudaton és a kapcsolaton, hisz barátok vagytok és nincs is semmi gond!

Szerintem kezded már látni, hogy itt magad alatt vágod a fát.

Ok, de akkor mit is kellene csinálnod?

Legyél elérhetetlen. Ilyen „egyszerű”. Igen, kimondva ilyen egyszerű, érzelmileg átélve pedig egy kegyetlen, keszekusza harctér, amin át kell valahogy verekened magad, tudom.

De azért, még nézzük meg kicsit közelebbről, hogy mégis mit takar ez az elérhetetlenség.

Hát semmiképpen sem bunkón lerázó flegmaságot.

Először tisztáznod kell vele, ha lehet szóban, hogy te nem vagy benne ebben a barátság dologban. Ha szüksége van rád, akkor párkapcsolaton belül megpróbálhatjátok helyrehozni a dolgokat. Ha nem akar tőled ilyen téren semmit, akkor haverkodásnak sincs helye.

A tiszteletteljességed meg kell, hogy maradjon, ugyanúgy mint a méltóságod (amit sorstársaid jelen helyzetben 99%-ban elveszítenek…). Ha muszáj látnod őt nap mint nap, munkahely, iskola stb. okokból kifolyólag (és nem érzelmektől vezérelve!!!), akkor szépen köszönsz, de ennyi.

Most őszintén, te is érzed, hogy mi az a határ, amikor csak haverkodni akar veled szánalomból vagy tejesen nyilvánvalóan azt szeretné (kimondja/leírja), hogy kezdjétek újra. A többi csak a te képzelgésed, reménykedésed. Ezt mindenki érti/érzi csak próbálja magának egyedül vagy mások által bemagyarázni, hogy itt esetleg több van.

Nehezebb a dolgod, ha állandóan keres és írogat neked és kicsit másként kell viselkedned ebben az esetben attól függően, hogy nő vagy, vagy férfi. Bizonyos kérdéseit, kéréseit nyilván nem hagyhatod megválaszolatlanul, vagy intézheted el annyival, hogy kinyomod a telefont.

Ha már kezded érezni, hogy pontosan mit kell tenned, örülök neki.

Ha viszont még mindig kissé tanácstalan vagy, ez az ingyenes segítség a hasznodra lesz:

Ex visszahódítás – Hatékony stratégiával

 

 

 

Címkék: szakítás után szakítás pszichológia ex visszaszerzés párkapcsolat pszichológia

A bejegyzés trackback címe:

https://pszichologiaszakitas.blog.hu/api/trackback/id/tr84590250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Otvos Rozalia 2017.02.13. 16:49:47

Viszont ha az adott parunk szeretett regen de most a szakitaskor azzal alt elo hogy csak baratkent szeret hat akkor nem tudom hogy van ujabb esely ,persze regen nem ugy tekintett rank!
süti beállítások módosítása